blokmenu drachten-v2blokmenu gorredijk-v2blokmenu oosterwolde-v2blokmenu zorgvlied-v2

WEEKNIEUWS

Hieronder vindt u het lokale nieuws van de Sint Paulus Geloofsgemeenschap.
Bij Claranieuws vindt u nieuws van onze hele parochie.

Spreuk
Op deze plek vindt u iedere week een nieuwe 'spreuk'. Dat kan een opmerking zijn die gehoord of gelezen is in de media, of een spreuk uit een andere bron. De spreuk voor deze week is:                                                                                                                                                                                                          
                                                       Vriendschap streeft niet naar gelijkheid,
                                                       maar het produceert het. 

                                                       (Francois-Jules Simon)                                                                                            

 
MEDEDELINGEN

Aanvangstijd zondagsvieringen
Vanaf 13 september beginnen de zondagsvieringen weer om 9.30 uur.

* Koffiedrinken na de zondagsviering
Onder strikte voorwaarden wordt per 16 augustus het koffiedrinken na de zondagsviering weer opgestart. Een bericht hierover van de coronacommissie staat hieronder bij de Nieuwsberichten.

* Afscheid Obe Brandsma als voorzitter van de locatieraad
Obe Brandsma stopt per 1 september als voorzitter van onze locatieraad. Bij de Nieuwsberichten hieronder staat de brief waarin hij dat aan alle leden van onze geloofsgemeenschap mededeelt. Wij danken Obe hartelijk voor zijn enorme inzet voor onze geloofsgemeenschap in vaak woelige tijden en wensen hem veel succes bij alle dingen die hij nu gaat ondernemen.

* We mogen weer naar de kerk!
We mogen weer naar de kerk, maar door de RIVM-regels zullen de vieringen en de organisatie eromheen anders zijn dan u gewend bent. Hieronder, bij de lokale nieuwsberichten, vindt u drie berichten met betrekking tot het hervatten van de vieringen in onze kerk. Het betreft een brief van de werkgroep die de mogelijkheden heeft onderzocht, uitleg over de Communie-uitreiking en het indienen van misintenties en uitleg over het reserveren van een plaats tijdens een viering. Het is belangrijk om kennis te nemen van deze berichten om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen!

* Belangrijk bericht: Onze locatie heeft al een paar jaar een mailinglijst van mensen die graag de laatste nieuwsberichten over o.a. overlijden, activiteiten en vieringen willen ontvangen. Deze berichten worden via bcc verstuurd zodat uw privacy gewaarborgd is.
Wilt u ook op de hoogte blijven en berichten ontvangen? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar: parochie.gorredijk@gmail.com. Ook indien u geen mails meer wilt ontvangen vanuit de parochie of uw e-mailadres wilt wijzigen, kunt u dit doorgeven op dit adres.

 

LIEF EN LEED

In een geloofsgemeenschap met veel leden gebeurt er veel op het gebied van lief en leed. In onze kerk gaan er op zondagmorgen regelmatig kaarten rond voor mensen die een bijzondere reden hebben voor vreugde of voor verdriet. Dat is mooi, omdat het de betrokkenheid bij elkaar groot houdt. Als er zondags, na de viering een kaart is verstuurd, wordt dat hier gemeld.
Tips voor mensen die iets meemaken waarbij een kaartje vanuit de geloofsgemeenschap op zijn plaats is, kunnen worden doorgegeven aan Thea van den Tweel, tel. 0516-461737.  

 

Lokale nieuws Gorredijk

koffiedrinken-na-de-zondgsvieringenBeste parochianen,   Wij als Corona werkgroep zijn vorige week bijeen geweest om de corona perikelen te evalueren. Na goed overleg hebben wij...
afscheid-obe-brandsma-als-locatie-voorzitterBeste Parochianen,                                     ...
we-mogen-weer-bijeenkomen-in-de-kerkBeste parochianen, We mogen weer naar de kerk. Door een werkgroep bestaande uit Riky, Sandra, Daan, Wouter en Hans is deze maand gekeken met hoeveel...
hoe-reserveren-voor-een-vieringReserveringsprocedure U kunt zich aanmelden via mail of telefonisch voor deelnemen aan de viering Download het formulier of neem contact op met Riky...
communie-uitreiking-en-misintentiesBijlage uitreiking H. Communie We gaan bank voor bank ter Communie, de 1,5 meter afstand in acht nemend. De parochianen die niet te communie gaan lopen...